Viktig informasjon om Corona-virus til våre pasienter

 

Vår nye klinikk på Storo holder åpent, men med reduserte åpningstider. Vi besvarer eller ringer opp igjen alle telefon-henvendelser. Forespørsler kan også sendes på e-post til time@tanntunet.no. Da vil en tannpleier eller tannlege ringe tilbake.

Vi utfører akutthjelp, behandling av infeksjoner og smertelindring iht Folkehelseinstituttets retningslinjer. Behandling som kan utsettes, skal utsettes. Tannlegene skal behandle minst mulig pasienter for å begrense smittespredning. Derfor vil tannlegene primært utføre telefonkonsultasjoner dersom dette er tilstrekkelig.

Når det gjelder pasienter under kjeveortopedisk behandling, følger vi retningslinjene fra Kjeveortopedisk forening for hva som utføres av behandling i denne perioden.

Vakthavende tannlege hjelper med akutte problemer og behandlinger som bør fullføres for å unngå smerter eller ytterligere skader på tenner. Akuttbehandling av friske pasienter kan gjøres med de gode smittevernsrutinene vi alltid har i klinikken. I vår klinikk har vi også 2 behandlingsrom som tilfredsstiller tekniske krav for operasjonsstuer. Her har vi blant annet ventilasjonsanlegg med meget høy utlufting, undertrykk og Hepa-filtre på inn- og utluft. Dette er spesielt betryggende i forhold til aerosolskapende prosedyrer som utføres hos tannlegen.

Vi er avhengig av at alle forholder seg til helsemyndighetenes retningslinjer og avlyser den akutte timen sin dersom de er i karantene eller har luftveissymptom (f.eks. sår hals). Denne pasientgruppen skal behandles i den offentlige tannhelsetjenesten av egne team, med rett utstyr og kompetanse.

Vi henstiller pasienter til å stille i rene klær og nyvasket hår.
Klinikken følger fortløpende rådene fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet, Tannlegeforeningen og Kjeveortopedisk forening.

Venteroms-regler i Corona tider  

  • Vent gjerne ute på fortauet til vi henter deg inn, men sørg for at vi ser deg i vinduet
  • Vask hendene nøye med såpe eller sprit før du går inn på venterommet
  • Vent til du blir hentet inn
  • Hold avstand
  • Sitt spredt i venterommet
  • Unngå å berøre ansiktet ditt
  • Ikke berør ting unødvendig på venterommet
  • Vi henter deg inn og forventer at du ikke berører noe på veien inn