Velkommen til oss på Tanntunet på Storo!

Vi er et moderne tannhelsesenter med bred kompetanse og erfarne tannleger. Alle allmenntannlegene, spesialistene og tannpleierne er utdannet i Norge. Du blir godt ivaretatt hos oss på Tanntunet.

På nettsiden vår vil du få oversikt over hvilke tjenester vi tilbyr.

Vi ønsker alle gamle og nye pasienter velkommen!

Om oss:

Hva er vår styrke?

Vi er et team med allmenntannleger, tannlegespesialister, tannpleiere og tannhelsesekretærer som liker jobben vår. Det håper vi at pasientene merker. Målet vårt er at du som pasient skal føle deg godt ivaretatt.  Vi kan tilby en stor bredde i behandlingen fordi allmenntannlegene og spesialistene samarbeider tett. Vi utfører alle typer tannbehandling under samme tak, inkludert narkose.

Historien bak Tanntunet

I 1949 ble det åpnet tannklinikk i Kjelsåsveien 7 på Grefsen. Klinikken ble i de første 18 årene drevet av tannlege Arne Dagfinn Løvdal og i 1967 overtok tannlege Arne Henrik Hunstad. I 2004 skiftet klinikken navn til Grefsen Tannlegepraksis, da dagens eiere overtok. I 2009 ble klinikken utvidet med nye lokaler i samme bygg og kapasiteten økte slik at klinikken også fikk tannlegespesialister. Høsten 2019 startet vi opp en ny klinikk i nye lokaler på Storotunet, som er en del av Storo Storsenter, og klinikken skiftet navn til Tanntunet.

Bilde: Tannlege Arne Henrik Hunstad og søster Brit Ida Johannessen, Kjelsåsveien 7.

Familietannlege

Vi har mange familier til regelmessig tannbehandling, der vi ofte følger opp flere generasjoner.  Mange av pasientene våre har over 50 års ansiennitet. Det er veldig hyggelig.

Lokalene våre

Vi har vært med på prosjektering og bygging av de nye lokalene våre på Storotunet. Målet vårt var å bygge en moderne tannklinikk, med gode, effektive lokaler som også er tiltalende å komme inn i. Vi ønsket, med enkle midler, å skape hyggelige omgivelser for pasientbehandling. Håpet vårt, er at du som pasient skal få en god opplevelse. I tillegg til fine fellesarealer, er behandlingsrommene utstyrt med topp moderne behandlingsutstyr. Vi er stolte av den nye klinikken vår!

Universell utforming

Vi har lokaler med tilrettelagt adkomst og handikap-toalett. Klinikken har behandlingsrom i to etasjer. Det er heis mellom etasjene.

Beliggenhet

Tanntunet ligger på Storo, i det nye bygget ved siden av Storo Storsenter som kalles Storotunet. Vi ligger i samme bygg som Odeon kino, XXL og Thon hotell. Lokalene våre ligger i bakre hjørnet av dette bygget, vendt mot parkeringsanlegget på Storo Storsenter og Gunnar Schjelderupsvei. Adressen vår er Nydalen Allè 71.

Parkering

Det er enkelt å parkere, enten inne på Storo Storsenter, eller i kjelleren under våre egne lokaler. Innkjøringen til parkeringshuset på Storotunet (vårt bygg) ligger vendt ned mot Nydalen, nedenfor SATS og Klinikk for Alle. Det koster 10 kr halvtimen å stå i parkeringshuset. Fra parkeringshuset, er det lettest å ta heisen opp til XXL og deretter gå rundt hjørnet til oss. Alternativt parkerer man i parkeringshuset under Storo Storsenter, med inngang nærmest rundkjøringen ved XXL.

I en periode fremover vil det også være mulig å parkere rett foran klinikken. Der har Avantor satt opp en midlertidig parkeringsplass på det gruslagte området. Dette området har egne parkeringsautomater og takster.

Offentlig kommunikasjon

Det er meget god offentlig kommunikasjon til Storo og Nydalen med t-bane, trikk, buss og tog. Se egen Ruterveiledning på hjemmesiden.

Sykkelparkering

Det er sykkelstativer 20 meter fra inngangen vår, som gjør det lett å sette fra seg sykler. Det er også sykkelstativer inne i parkeringshusene eller foran kinoen.

Flytting og navnebytte

I forbindelse med åpning av ny klinikk, byttet vi navn fra Grefsen tannlegepraksis til Tanntunet.

Åpningstider

Åpningstidene våre er gode med kveldsåpent og lørdagsåpent. Vi stenger kun klinikken på helligdager og søndager. Ved ferieavvikling, kan vi ha reduserte åpningstider. Vi lover rask akutthjelp innenfor åpningstidene. Utenom åpningstidene, har vi en vakttelefon. Ringer du den, er vi behjelpelige med informasjon og enkel akutthjelp. Da ringer vi blant annet inn telefonresepter på smertestillende og en sjelden gang antibiotika, for faste pasienter med akutte smerter og plager.

Tannlegevakt

Vi tilbyr rask akutthjelp på dagtid, kveldstid og lørdager. Utenom åpningstidene, kan vi treffes på vakttelefon 915 53 000.

Forebygging hos allmenntannlege og tannpleier

Vi legger stor vekt på forebyggende tannbehandling og vil gjerne gi god tannhelseinformasjon til våre pasienter. Tannlegene og tannpleierne våre ønsker å forhindre at sykdom i tennene og tannkjøttet får utvikle seg. Alle hull trenger ikke fyllingsterapi. Små hull kan stå ubehandlet hvis de følges opp regelmessig. Alle inngrep i en tann, svekker tannen. Vi ønsker å spare tannsubstans og prøver alltid å lappe / reparere på gamle fyllinger hvis det går. Dersom det er mulig, prøver vi så langt det er mulig å bygge opp ødelagte tenner i kompositt / plast som førstevalg. Vi jobber hardt for at alle våre pasienter skal beholde sine egne tenner lengst mulig.  Målet vårt er at pasientene skal få den behandlingen de har behov for, ikke mindre og absolutt ikke mer! Vi anbefaler våre pasienter å sette seg opp til fast innkalling. Da blir du kalt inn til regelmessige kontroller, som vil forebygge behovet for akutt og større tannbehandling.

Tannlegespesialister

Vi har spesialister innenfor de fleste fagdisipliner. Alle våre spesialister har sin videreutdannelse fra norske universiteter og sykehus. Videreutdannelsen tar fra 3-5 år og er på fulltid. Denne perioden med spesialisering er ulønnet, så spesialistene har et ekstra stort engasjement for faget sitt. Mange av spesialistene har doktorgrad i tillegg til spesialiteten. Vi har oral kirurg, kjevekirurg, tannkjøttsykdomsspesialist, rotfyllingsspesialist, reguleringstannlege, radiolog og lege, samt HELFO godkjente tannleger innenfor implantatprotetikk. Allmenntannlegene får lett svar på sine spørsmål når de jobber tett med spesialistene. Pasienter med ekstra behov blir henvist videre til en spesialist. Våre spesialister tar også imot eksterne henvisninger fra andre tannleger og sørger alltid for å sende pasienten tilbake til henvisende tannlege, etter at den spesifikke oppgaven er løst. Den henvisende tannlegen får etterpå tilsendt en epikrise.

Røntgen

Vi har CBCT og tar imot henvisninger for CBCT av eksterne tannleger / spesialister. CBCT bilder tolkes av spesialist i kjeve- og ansiktsradiologi.

Kjeveortoped/reguleringstannlege

Vi har egen reguleringstannlege som tar imot barn, ungdom og voksne som ønsker regulering. (Les mer under «Tannregulering«)

Faglig oppdatering

Vi har ivrige tannleger som følger godt med på tannlegefagets utvikling og som går mye på kurs for å holde seg faglig oppdatert. Vi er til enhver tid oppdaterte på alle rettigheter pasientene har i forhold til HELFO-refundert/trygdestøttet behandling og kjenner regelverket godt. Vi har direkte oppgjør med HELFO. (Les mer under «HELFO» eller www.helsenorge.no)

MNTF

Alle tannlegene er medlem av Tannlegeforeningen. (tannlegeforeningen.no)

Tannteknikk

Vi bruker flinke tannteknikere, som stort sett holder til lokalt her i Oslo.

Tannhelsesekretærer/hygiene

Vi har dyktige tannhelsesekretærer. Tannhelsesekretærene er autoriserte eller er studenter innenfor tannhelse og har ansvar for at gode hygienerutiner følges. (Les mer under «Faglige anbefalinger for smittevern i klinisk odontologisk praksis» 2018).

Implantater

Vi bruker kun implantatsystemer som er godkjent av Helsedirektoratet på videreutdannelsen og av implantatprotetetikk godkjenningen i Bergen. Disse systemene koster mer, men er kvalitetssikret og veldokumenterte. Samtidig, vil vi alltid få tak i komponenter ved behov i fremtiden.  (Les mer under «Implantater» og «Informasjon til implantatpasienter«)

Behandlinger

Vi tilbyr de fleste typer behandlinger og utfører også avanserte behandlinger fordi vi har tannlegespesialister. (Les mer under «Behandlinger«)

Norsk Pasientskade Erstatning – NPE

Alle tannlegene er forsikret hos Norsk Pasientskade Erstatning (NPE). Vi ønsker fornøyde pasienter som ikke har behov for å bruke forsikringen. Vårt mål er at pasientene skal føle at de blir lyttet til. Samtidig, ønsker vi å gi mye og god informasjon, slik at pasientene kan ta gode og veloverveide behandlingsvalg. (https://www.npe.no)

Betaling

All behandling betales fortløpende med kort eller kontant. Vi har Bankaksept, Master og Visa. Ønsker du faktura må dette gjøres gjennom Resursbank, der Resursbank gjør en kreditt sjekk. Alternativt kan du betale med Vipps.

Ønsker du faktura?

Ønsker du faktura?  Dersom du ønsker faktura må dette forhånds godkjennes ved en kredittsjekk i Resursbank. Dette skal vi ha beskjed om før timeavtalen starter opp. Da hjelper vi deg å søke Resursbank om ønsket kreditt og får svar direkte. Via Resursbank er det mulig å få faktura i 30-60 dager uten gebyr. (Les mer under «Resursbank«) Hvis du ikke blir godkjent av Resursbank, er det ikke mulig å få faktura.

Vipps

Vi har Vipps for pasienter som har glemt kortet og som ikke godkjennes av Resursbank. Ingen får gå fra klinikken uten å betale.

Studentrabatt

Vi tilbyr 50% studentrabatt på undersøkelse, med 2 BW/røntgenbilder og lett rens hos tannpleier.  (Les mer under «Prisliste» og «Priseksempler på noen vanlige behandlinger«)